Een blockchain van een willekeurige crypto is erg moeilijk aan te passen door kwaadwillenden. Dit komt omdat iedere crypto bezitter een kopie van de gehele blockchain op zijn computer heeft staan. Iedere aanpassing in de blockchain op een individuele computer, wordt weer gecorrigeerd door de rest van de aangesloten computers. Helaas is het niet onmogelijk.

Bij Gulden daarentegen, staat je geld veilig. Op het moment van schrijven, heeft Gulden een van de veiligste blockchains ter wereld.

Hoe werkt een blockchain

In de blockchain worden alle transacties (koop, verkoop etc) van crypto munten bijgehouden. De miners leggen al deze informatie vast in ieder block. Daar gebruiken ze ingewikkelde berekeningen voor met behulp van computers. Hiervoor worden ze ieder block beloond met een x aantal crypto’s.

Zodra miners 51% van de mining kracht in handen hebben, is het theoretisch mogelijk om hier en daar wat te herschrijven. De volgende in de blockchain neemt dan de aangepaste code over en de volgende en de volgende etc. Zo kom je er nooit achter of er mee geknoeid is.

Bij Gulden heb je meer dan 51% van de mining kracht nodig om de baas te zijn, oftewel om de blockchain naar je eigen hand te zetten. Je hebt dan 71% nodig van de mining kracht + 71% van de gehele witness inleg. En de aanvaller moet zijn Gulden lang vastzetten in Witness om überhaupt een aanval uit te kunnen voeren. Dit kost meer dan dat het oplevert.

Tip: Heb je wat meer technische kennis en wil je graag wat vergelijkingen zien? Lees dan dit artikel van Aat de Kwaasteniet.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *