R.I.P. Gulden101 Twitter Account

Eind juni 2019 kwam ik erachter dat mijn Gulden101 twitter account opgeschort was. Beroep doen maakte geen verschil, mijn account is permanent uit de lucht gehaald door Twitter. Negen maanden van trouwe Gulden social media marketing, branding, verzamelen van volgers, relaties opbouwen, alles in één klap weg. Bij deze een klein verslag van de gebeurtenissen, speciaal voor de Gulden Community leden die hier een aantal vragen over hebben gesteld.

Zo begon het

Op een ochtend logde ik in bij @gulden101 op Twitter en ik schrok me rot; account suspended? Huh? Waarom dan? Mijn eerste reactie was, dit moet een foutje zijn. Er werden alleen maar berichten gedeeld ter promotie van Gulden, branding van Gulden101 en aanverwante zaken. Netjes, vriendelijk, neutraal, nergens een onvertogen woord enz.

Ik moest dus in “beroep” (appeal) bij Twitter. Gedaan, netjes vermeld dat er geen gekke dingen met het account gedaan waren, check de berichten etc.

Even later kwam de reactie.

Reden: “Impersonatie”

Reactie Twitter op schorsing

 

 

Mijn eerste reactie was uiteraard, waar slaat dit op??

 

Twitter zegt hierover het volgende:

“Impersonatie is een schending van de Twitter-regels. Twitter-accounts die zich op een verwarrende of misleidende manier voordoen als een andere persoon, organisatie of ander merk, kunnen permanent worden opgeschort volgens het Twitter-beleid ten aanzien van impersonatie.” Bron: Twitter

Ehm…pardon? Wat is er verwarrend of misleidend aan een gratis, nette educatieve site voor Gulden bezitters met bijbehorend promotie kanaal?

Vervolgens ging ik kijken wat je dan precies moet doen om iemand om deze reden uit de lucht te krijgen:

“Hoe rapporteer ik impersonatie?

Als iemand zich voordoet als jou of als je een gemachtigde vertegenwoordiger bent, kan je impersonatie rapporteren. Als je denkt dat een account zich voordoet als iemand anders, kan je dit melden als getuige door dit direct vanuit het profiel van dat account te rapporteren.” Bron: Twitter

 

Report impersonation on twitter

 

Mmkay. Vanaf lancering is het in de hele community duidelijk geweest dat de Twitter account bij deze educatieve website hoorde, met medeweten van vele Gulden bezitters tot de oprichter van Gulden aan toe.

Dus wie is het geweest? Niet iemand die Gulden101 een warm hart toedraagt in ieder geval. Twitter geeft geen antwoord op vragen in persoonlijke mails, je krijgt continu het standaard riedeltje. Je komt er dus blijkbaar gewoon niet achter. Als iemand hier ervaring mee heeft, hoor ik het graag.

Resultaat

Meerdere pogingen tot beroep hebben helaas niet geholpen. Niet alleen is al mijn werk voor niets geweest, nu missen Gulden101 EN Gulden respectievelijk een stukje branding en promotie in de vorm van een marketing/educatie kanaal. ZO zonde.

En nu?

Gelukkig laten we ons niet zo snel uit het veld slaan. In de tussentijd ben ik begonnen aan een nieuwe website voor onze Gulden Community Slack met bijbehorend Twitter account. Als je ook nieuws van Gulden101 op Twitter wil volgen, ga dan naar www.twitter.com/gcslack. Daar gaan we rustig verder met leuke acties en het promoten en delen van nieuws rondom Gulden, waarbij de Gulden community centraal staat.

Voor Gulden bezitters. Door Gulden bezitters. No retreat. No surrender 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *