De Gulden community kreeg vandaag het nieuws dat Gulden per 12 april 2021 niet meer verkrijgbaar is bij de Nederlandse LiteBit exchange. Wat betekent dit voor Gulden?

Door dit nieuws zagen we logischerwijze even een dip in de koers. Deze is ondertussen alweer bezig met het herstel. Aangezien Gulden nog bij 5 brokers/exchanges te koop is EN via de Gulden wallet, verandert er vrij weinig.

Waarom verwijdert LiteBit Gulden?

Geen idee. Niemand bij Gulden is hierover benaderd. De reden waarom werd verder ook niet gegeven, afgezien van een vaag algemeen bericht:

“LiteBit streeft naar een betrouwbaar, gezond en eerlijk geprijsd aanbod van crypto currencies op haar platform. Sommige cryptocurrencies die momenteel bij LiteBit verhandeld worden, voldoen niet aan deze eisen. Dit deed ons besluiten om te stoppen met het verhandelen van de volgende cryptocurrencies: Feathercoin, Blackcoin, Myriadcoin, UBIQ, Validity, Okcash, Peercoin, Crypto.com, CROWN, Gulden, ORBS, Sirin, Viacoin, Polymath, Navcoin, Particl, Groestl coins, Status.”

Ik vraag mij af over welke eisen ze het dan hebben. Gulden bestaat al sinds 2014, voldoet aan alle regels, is zwaar beveiligd tegen hacken, heeft een actieve hechte community en de ontwikkeling gaat continu door. Gewoon een gezonde crypto dus uit ons mooie Nederland.

Heeft echt niemand een idee waarom?

We kunnen alleen maar speculeren. Misschien was er gewoon te weinig vraag naar Gulden bij LiteBit.

LiteBit rekende behoorlijk hoge fees (transactie kosten) om Gulden te kopen en verkopen. Zij zijn natuurlijk niet de enigen, maar dit kan ook een van de redenen zijn dat de broker niet echt populair was onder Gulden bezitters. Trage Gulden koers updates hielpen ook niet mee. Een andere reden kan zijn dat LiteBit ondertussen al 3x problemen heeft gehad met datalekken, wat het vertrouwen in de broker geen goed deed. (Sowieso kun je Gulden beter in je eigen wallet bewaren.)

Maar nogmaals, dit zijn speculaties. We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Waarom liggen Gulden bezitters hier niet van wakker?

Sinds kort kun je via de Gulden wallet niet alleen Gulden kopen, maar OOK verkopen! Uiteraard voor een veel lagere fee dan je bij LiteBit en andere brokers betaald. Dit gebeurt in samenwerking met BTCDirect, dus wel eerst even eenmalig een account bij ze aanmaken.

Wat als ik nog Gulden bij LiteBit heb staan?

Je kunt tot 12 april 2021 je Guldens overhevelen naar je eigen Gulden wallet. Deze kun je downloaden via gulden.com Wil je per sé je Gulden verkopen dan kan dit gewoon via de wallet. Maar kijk uit, de koers is zich alweer rustig aan het herstellen. “Buy Low, Sell High” is niet voor niets het mantra in de trading wereld en emotie is altijd een slechte raadgever. Alleen traders verdienen aan de dip.

Kortom, er is verder niets aan de hand. De ontwikkelingen gaan rustig door en niemand in de Gulden community is in paniek.

Heb je vragen of wil je even je ei kwijt? Meld je dan aan bij de officiële Gulden community.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *